Dostupni linkovi

Boston: Policija nema mnogo tragova o napadu


Napad u Bostonu u kom su poginule tri osobe i povrijeđeno više od 140 njih izveden je primitivnim bombama kućne izrade. Nema osumnjičenih, pretresen jedan stan.

Dvije bombe su eksplodirale u blizini cilja maratona, a policija je pronašla još dvije eksplozivne naprave i uspješno ih demontirala. Jedna je bila u obližnjem hotelu.

FBI tretira napad kao potencijalni akt terorizma. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, nema uhapšenih i osumnjičenih, a istražitelji treba da obrate pažnju na "tamnoputog muškarca sa stranim naglasom".

Navodi se da je dopis s takvim opisom proslijeđen svim detektivima, uz naznaku da je ta osoba viđena kako "sa rancem na leđima pokušava da uđe u ograđeni prostor pet minuta pre prve detonacije".

Stanica WABC objavila je i da se traga za "žutim kombijem", koji je sat nakon eksplozije pokušao da prođe kroz policijsku blokadu tvrdeći da nosi medicinsku opremu.

Kako se saznaje, policija je ubrzo nakon eksplozije u bolnici ispitivala jednog ranjenog mladića iz Saudijske Arabije, ali je ubrzo po objavljivanju te informacije saopšteno da nije bilo privođenja, hapšenja ili da uopšte postoji lista osumnjičenih.

Prema nezvaničnim informacijama, tog mladića je uhvatio i predao policiji jedan civil jer se "sumnjivo ponašao". Mladić sarađuje s policijom i negira da je umiješan.

Specijalci su tokom večeri pretresli i jedan stan u predgrađu Bostona, iznijeli su nekoliko kesa, kantu za đubre i jednu vreću, ali više informacija o tom događaju nema. U okolini zgrade su bila i brojna vatrogasna vozila i Hitna pomoć.

Saopšteno je samo da je "pretresena stambena jedinica osobe koja je interesantna za istragu", kao i da su zbog napada saslušane brojne osobe.
XS
SM
MD
LG