Dostupni linkovi

Petrović za RSE: Sutra nova runda dijaloga Beograda i Prištine


Zamenik kosovskog premijera i član delegacije u Briselu Slobodan Petrović potvrdio je za RSE da će se delegacije Kosova i Srbije sutra ponovo sastati u Briselu.

„Ja se nadam, a i na prošloj rundi sam rekao da sam optimista i da verujem da je to jedan zajednički interes i radujem se tom susretu. Verujem da ćemo pronaći konkretne rezultate dijaloga“, kazao je on.

Petrović na sutrašnji dan ne gleda kao na dan D ali kaže da je to prilika i šansa za rešenje nagomilanih problema koji su stvoreni u prošlosti.

„Što se pre bude došlo do rešenja i sporazuma, to je bolje. U svakom slučaju, šta je alternativa? Možda da za nekoliko meseci se ponovo budemo sreli u nekom drugom gradu, ali isto moramo da dođemo do nekih zajedničkih rešenja."

Zamenik kosovskog premijera je naveo da Kosovo nije promenilo svoju poziciju i da je dalo saglasnost za postizanje sporazuma. Čekalo se na odgovor Beograda, dodao je on.

„Svestan sam činjenice da je to jedan proces koji iziskuje puno odlučnosti i odgovornosti za svoje građane. Svi oni koji su računali da se problem može rešiti jednim susretom prosto je nerealno. Očekujem da i na jednoj i drugoj strani sede ozbiljni i odgovorni ljudi koji će izabrati budućnost naspram prošlosti. Potpuno razumem poziciju pregovarača, učesnika u procesu. Nije ni malo lako ali s druge strane po tome se opredeljuju lideri“, kazao je Petrović.
XS
SM
MD
LG