Dostupni linkovi

Kostreš: LSV protiv izbacivanja rečenice iz Deklaracije


Bez rečenice za koju je Bojan Pajtić rekao da može da se izbaci iz deklaracije, LSV neće glasati za ovaj dokument u Skupštini Vojvodine, kaže Bojan Kostreš.

“Ako se ona izbaci, deklaracija onda se svodi na to da Vojvodina ima problem što ne može da bira tri direktora. Nije problem u tome, da li će vlada u Beogradu ili Novom Sadu imenovati direktora nacionalnog parka Fruška Gora…ne svodi se na to ko koga imenuje", kaže Kostreš.

Kostreš navodi da je Autonomija Vojvođana "pravo da se preuzme odgovornost na jednom delu teritorije, to je pravo koje je stečeno".

"Šta je loše što su oni svojom voljom u Srbiji. Niko ne spori da želimo da budemo građani Srbije...Mi smo samo za drugačiju Srbiju”, kaže Kostreš.

Govoreći o izjavi predsednika vlade Vojvodine Bojana Pajtića da že biti izbačena sporna rečenica iz deklaracije u kojoj se kaže da je autonomija Vojvodine pravo njenih građana i da je njihovom voljom u sastavu Srbije, Kostreš kaže da je baš ta rečenica suština.

“Mi bez te rečenice nećemo glasati za tu deklaraciju. Autonomiju Vojvodine svodimo na to ko imenuje direktora”, kaže Kosteš.
XS
SM
MD
LG