Dostupni linkovi

Susret Obame i Putina u junu, pa u septembru


Američki predsednik Barak Obama sastaće se s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u septembru na samitu G20, koji će biti održan u Rusiji, saopštila je Bela

Ranije je najavljeno da će se Obama i Putin sresti na samitu G8 u junu u Severnoj Irskoj, a susret u septembru biće drugi ove godine, navodi Rojters.

Najava susreta dva predsednika u septembru usledila je nakon što je savetnik američkog predsednika Baraka Obame za bezbednost Tom Donilon u ponedeljak razgovarao s Putinom i lično mu uručio poruku američkog predsednika.

U saopštenju Kremlja se ne navode detalji o sadržini poruke, ali je Putinov savetnik za spoljnu politiku Jurij Ušakov rekao da je reč o arsenalu nuklearnog oružja, protivraketnoj odbrani i poboljšanju bilateralne trgovine.

"Poruka je napisana veoma konstruktivnim tonom i sadrži niz sugestija o daljem produbljavanju našeg bilateralnog dijaloga i saradnje. O nekim idejama se već ranije razgovaralo, ali ima i novih elemenata koje će naša zemlja proučiti vrlo brzo i pružiće adekvatan odgovor", kazao je on.

I Bela kuća je ocenila ove razgovore kao "sveobuhvatne i konstruktivne", prenosi Tanjug.
XS
SM
MD
LG