Dostupni linkovi

DIK odbio sve prigovore izbornog štaba Miodraga Lekića


Filip Vujanovic i Miodrag Lekic
Filip Vujanovic i Miodrag Lekic

Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore odbila je danas sve prigovore izbornog štaba predsedničkog kandidata Miodraga Lekića na regularnost glasanja na predsedničkim izborima 7. aprila.

Odlukom DIK glasanje će biti ponovljeno samo na tri biračka mesta u Podgorici iako je Lekićev izborni štab uložio prigovore na glasanje na većini glasačkih mesta.

Protiv odbijanja prigovora bili su članovi DIK iz redova opozicije.

Lekićev izborni štab žalio se u nedelju DIK na odluke opštinskih izbornih komisija koje su ranije odbile sve prigovore kandidata iza koga je stala celokupna parlamentarna opozicija.

Lekićev izborni štab je u prigovorima ocenio da su rezultati glasanja "netačno utvrđeni" i izneo primedbe na rad biračkih odbora, kao i povrede pravila glasanja putem pisama.

Lekićev izborni štab je tražio da se ponišite izbori na svim biračkim mestima na kojima se glasalo putem pisama. Na predsedničkim izborima putem pisma glasalo je skoro 11,8 hiljada birača.

Lekiću ostaje još jedna mogućnost, a to je žalba Ustavnom sudu Crne Gore.

Opozicija u znak protesta zbog "pokušaja otimanja izborne volje građana" bojkotuje sednice skupštine i njenih radnih tela, pa je parlament odlučio da nastavi rad kada rezultati izbora budu konačni. Opozicione partije ne isključjuju ni mogućnost protesta.
XS
SM
MD
LG