Dostupni linkovi

Kremlj: Obamino pismo Putinu pozitivan signal MoskviSavetnik SAD za nacionalnu bezbednost predao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pismo američkog predsednika Baraka Obame, napisano u "konstruktivnom tonu" i sa predlozima za produbljivanje međusobnih odnosa, saopšteno je iz Kremlja, prenosi Frans Pres.

Tom Donilon lično je predao pismo Putinu, pošto se ruski predsednik pridružio razgovorima američkog savetnika sa ruskim kolegom Nikolajem Patruševom, navodi se u saopštenju u kome nije izneto više detalja o sadržaju poruke.

Putinov savetnik za spoljnu politiku Jurij Ušakov, međutim, rekao je da pismo sadrži predloge o arsenalima nuklearnog naoružanja, antiraketnoj odbrani i poboljšanju bilateralnih odnosa.

Ušakov je izrazio zadovoljstvo pismom, za koje je rekao da predstavlja neke nove ideje.

"Poruka je napisana u veoma konstruktivnom tonu i sadrži niz predloga o budućem produbljivanju bilateralnog dijaloga i saradnje", rekao je Ušakov, a prenosi novinska agencija Interfaks.

Obamino pismo dolazi samo nekoliko dana od poslednjih tenzija između dve zemlje.

SAD su u petak objavile crnu listu 18 Rusa koji krše ljudska prava. Rusija je dan kasnije gnevno odgovorila sličnom listom američkih građana.

Putin je tokom sastanka s Donilonom potvrdio svoju spremnost da se sastane sa Obamom, na marginama samita Grupe 8 u junu, u Severnoj Irskoj, saopštio je Kremlj.
XS
SM
MD
LG