Dostupni linkovi

Pastor: Nećemo raspisati vanredne izbore u Vojvodini


Ištvan Pastor
Bez obzira na političke poruke, ulične akcije i prikupljanje potpisa, pokrajinski izbori neće biti raspisani izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor. On je dodao da su njemu kao predsedniku vezane ruke, i da propisi tačno regulišu pitanje raspisivanja izbora, javlja dopisnik RSE.

Predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor naglasio je da su protesti i prikupljanje potpisa legitimne akcije opozicije u pokrajini, i dodao da nisu ispunjeni uslovi za raspisivanje pokrajinskih izbora.

„U proteklim danima ideja autonomije Vojvodine, ustavna kategorija koja se zove, ustavni položaj Vojvodine postala je poligon političkog obračuna i na taj način ukupnoj ideji, toj ustavnoj kategoriji nanet takav šamar kakav u poslednjih decenija nije dobila“, smatra Pastor.

On misli da je neophodno da predlog deklaracije dobije konkretniji sadržaj sa ponuđenim rešenjima u vezi sa položajem Vojvodine. Predsenik Skupštine Vojvodine pozvao je političke aktere da se vrate u institucije i da raspravu o autonomiji vode iz poslaničkih klupa.

Pastor je rekao da nije uspeo da ubedi Vladu Vojvodine da se raspava o predloženoj deklaraciji odloži. On je dodao da će ove nedelje započeti konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa u vezi sa dnevnim redom i sa datumom naredne sednice Skupštine Vojvodine. O tome kako će on lično glasati na na samoj sednici, nije hteo da saopšti novinarima.
XS
SM
MD
LG