Dostupni linkovi

Tači: Nema direktnog dijaloga sa Srbijom


Hašim Tači
Hašim Tači
Premijer Kosova Hašim Tači odbacio je u nedelju kao neozbiljnu mogućnost nastavka razgovora Beograda i Prištine bez posrednika. Tači je rekao da bi zvanični Beograd sve što želi trebalo da kaže posredstvom visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

"Adresa posrednika je bio Brisel, bila je baronica Ešton i Kosovo će podržati taj proces pod rukovdstvom baronice Ešton. Druge ideje nemaju neku validnost, nisu bile ozbiljan pristup i samo su pokušaj otaljavanja ili diplomatski politčki manevar Srbije", rekao je Tači posle predstavljanja knjige Alistera Kembela "Godine sa Tonijem Blerom", dan nakon što je premijer Srbije Ivica Dačić izjavio da se dijalog može nastaviti i bez posrednika.

Tači je rekao da bi Beograd, ako ima šta da predstvi, to trebalo da učini Briselu i konkretno Ketrin Ešton, koja ima podršku svih zemalja članica EU.

"Mi podržavamo podršku svih relevatntnih faktora u Briselu i garancije SAD", objasnio je Tači.

"Adresa za svaki odgovor je Brisel i konkretno baronica Ešton. Drugih pregovora neće biti, neće bit druge adrese niti direktnog dijaloga", rekao je Tači.
XS
SM
MD
LG