Dostupni linkovi

Vučić: Rešenje problema Kosova bila bi velika stvar


Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da Srbija želi da postigne sporazum sa međunaridnom zajednicom i Kosovom, ali da to bude usklađeno sa elementarnim državnim i nacionalnim interesima, te da bi rešenje tog problema bila "ogromna stvar" za državu.

"Nije to pitanje da li će to biti u tri dana, jer i ako za mesec dana taj problem rešimo, mi smo ogromnu stvar za našu zemlju uradili", kazao je Vučić i dodao da se svakog dana razgovara, da niko to neće stavljati pod tepih, niti će bežati od te teme, prenosi Tanjug.

"Mislim da je najvažnija poruka da Srbija hoće da rešava probleme i nema vremena za čekanje", izjavio je Vučić novinarima.

On je kazao i da je pozicija Srbije po tom pitanju jasna, kao i da je Beograd spreman i otvoren za razgovore.

"Mi nismo imali nikakav problem sa tim šta je i kako je radila visoka komesarka EU Ketrin Ešton, već s tim što Priština nije želela da učini nikakav ustupak, a od srpske strane je to sve vreme traženo", podsetio je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade nema informacije o tome da će se komesar za proširenje Štefan File uključiti u dijalog Beograda i Prištine, o čemu spekulišu mediji u Srbiji, ali je, kako je rekao, njegov utisak da svi pokušavaju da pronađu način da se razgovori ne zatvaraju, već nastave.
XS
SM
MD
LG