Dostupni linkovi

Lekić: Neću priznati pobedu Vujanovića


Predsednički kandidat Miodrag Lekić izjavio je da neće priznati pobedu protivkandidata Filipa Vujanovića na nedavnim predsedničkim izborima u Crnoj Gori, dodajući da ne isključuje proteste kao oblik političke borbe.

Lekić je poručio da neće priznati rezultat predsedničkih izbora ako Državna izborna komisija (DIK) potvrdi preliminarne podatke, prema kojima je 7. aprila pobedio kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović.

"Tu takozvanu pobedu neću priznati. Nemam pravo da odustajem i da prihvatam nešto što je izraz političke korupcije, a puno je primera koji to potvrđuju", kazao je Lekić Televiziji "Vijesti" .

On je naveo da, ipak, treba sačekati ishod institucionalne borbe za dokazivanje "izbornih manipulacija DPS-a".

"Konsultujem širok spektar društvenih struktura, jer se ovde radi o otporu manipulacijama i političkoj korupciji. Pratimo i stav Evropske unije u svemu ovome", kazao je Lekić.

DIK je saopštila da je, prema preliminarnim rezultatima, Vujanović pobedio na izborima, jer je za njega glasalo 161.940 birača ili 51,21 odsto, a za Lekića 154.290 ili 48,79 odsto. Lekić je,prema podacima njegovog Izbornog štaba, osvojio 50,5 odsto glasova, a Vujanović 49,5.
XS
SM
MD
LG