Dostupni linkovi

Stefanović: Beograd će postići sporazum s Prištinom


Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije i bivši šef pregovoračkog tima u dijalogu sa Kosovom Borislav Stefanović rekao je nedelju da će vlast u Srbiji za deset dana ipak postići sporazum s Prištinom.

"Mi (DS) nećemo podmetati nogu kao što su oni nama radili nego ćemo pokušati da zastitimo interes Srbije i njenu budućnost", rekao je Stefanović za televiziju "Pink".

On je naveo da je neozbiljno što nema odgovora u kojoj su fazi trenutno pregovori ali je dodao da je ovo jedna pauza u okviru koje pokušavaju dve strane da ipak dođu do nekog sporazuma.

"To podržavamo. Smatramo da ako postoji ikakav način u narednih sedam do 10 dana da se poboljšaju stvari, da se pojačaju prava i ovlašćena Srba na Kosovu i Metohiji, mi to podržavamo", kazao je Stefanović.

On je naveo da premijer Srbije Ivica Dačić sada lansira priču da će novi posrednik u dijalogu Beograda i Prištine biti evropski komesar za proširenje Štefan File, umesto visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, prenosi Beta.

"File može biti posrednik ali će oni ponovo pričati o tehničkim stvarima, ponovo se spušta nivo pregovora a vlast (u Srbiji) je insistirala da se priča o krupnim stvarima, o statusu (Kosova)", rekao je Stefanović.
XS
SM
MD
LG