Dostupni linkovi

Kacin veruje u datum za Srbiju u junu


Izvestilac Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Jelko Kacin "čvrsto veruje da je početak pregovora o pridruživanju EU u junu 2013. dostižan cilj", a o njegovom izveštaju o napretku Srbije u evropskim integracijama iduće sedmice će raspravljati Evropski parlament, piše ''Politika''.

Kacin je, opsežan izveštaj, koji treba da bude podloga za donošenje dokumenta EP o približavanju Srbije članstvu u EU, formulisao početkom marta u 79 tačaka u kojima su iznete ocene o nizu oblasti važnih za put Srbije ka EU.

''Politika'' navodi da Kacin, u izveštaju, podstiče Srbiju da nastavi s demokratskim, sistemskim i socio-ekonomskim reformama koje će joj omogućiti da preuzme i efikasno izvrši obaveze članstva.

Kacin, navodi se u izveštaju, pozdravlja obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou i angažovanje koje je pokazala nova Vlada Srbije, poziva na punu primenu sporazuma koje su do sada postigle dve strane i pozdravlja sastanke premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija, kao ''suštinski važan korak ka iskrenom pomirenju između Srba i Kosova i normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova''.
XS
SM
MD
LG