Dostupni linkovi

Pajtić: Na delu je tiho gašenje autonomije Vojvodine


Bojan Pajtić
Bojan Pajtić
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je već mesecima unazad na delu "tiho gašenje autonomije Vojvodine".

"Sve ono što se dešava u poslednjim nedeljama i mesecima: umanjivanje nadležnosti, umanjivanje imovine, umanjivanje sredstava koja Vojvodini pripadaju..., u suštini vode ka tihom gašenju pokrajine", rekao je Pajtić u intervjuu za agenciju Beta.

On je oštro kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je nedavno Vladu Vojvodine nazvao "takozvanom" i ocenio da je upravo to primer na koji način pokrajinsku administraciju doživljavaju vodeći ljudi u Srbiji.

"Sigurno da se to ne bi moglo dogoditi ni u jednoj evropskoj pravnoj državi, a i ako bi se dogodilo - predstavljalo bi strašan skandal. Mi kao pokrajinska vlada ne možemo o tome da ćutimo, da se ne oglašavamo, da se pravimo da se to ne dešava", kazao je Pajtić.

Najavio je da će pokrajinska vlada, pored toga što će održavati konsultacije sa političkim strankama većine, razgovarati i sa strankama koje nisu u ovom trenutku parlamentarne, kao i sa nevladinim organizacijama koje se zalažu za evropsku budućnost ove zemlje, za poštovanje Ustava i zakona.

"Sigurno je da ćemo zajedno sa svim tim strankama i organizacijama i dalje insistirati na tome da se poštuju prava građana Vojvodine", rekao je Pajtić.
XS
SM
MD
LG