Dostupni linkovi

Regionalna akcija protiv narko mafije: Uhapšena 51 osoba


U zajedničkoj policijskoj akciji na području Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore uhapšeno je 51 lice i zaplijenjena droga u vrijednosti od 5,5 miliona kuna /1,4 miliona KM/, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Direkciji hrvatske policije u Zagrebu.

Policijski službenik Odjeljenja za droge u hrvatskoj Kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala Berislav Lankaš rekao je da je na području ove četiri zemlje zaplijenjeno 376 kilograma marihuane, 530 kilograma heroina, 22 kilograma plastičnog eksploziva, devet ručnih bombi, sedam pištolja, jedna puška, oko 4.500 komada razne municije, prenosni računari, te više mobilnih telefona i sim kartica.

Lankaš je naveo da je hrvatska policija početkom juna 2012. godine došla do saznanja o postojanju organizovane kriminalne grupe državljana Hrvatske, BiH i Crne Gore, koji se bave krijumčarenjem i preprodajom veće količine marihuane i heroina iz Albanije, preko Crne Gore i BiH do Hrvatske i Srbije i dalje prema zemljama zapadne Evrope.

On je naveo da je hrvatska policija započela ovu akciju 12. decembra 2012. godine i tokom istraga sarađivala sa ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, a USKOK sa tužilaštvima BiH, Srbije i Crne Gore.

U okviru ove akcije 14. januara u Dugopolju je uhapšen državljanin Hrvatske koji je policijskim službenicima dobrovoljno predao 523,5 grama heroina, dok je 27. janaura u trajektnom pristaništu u luci Ploče uhapšeni državljani Hrvatske i Srbije u čijem vozilu je nađeno 17,4 kilograma marihuane.

U završnici akcije juče je uhapšena 51 osoba na području BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

"Svi uhapšeni su predati nadležnim tužilaštvima zbog sumnje da su počinili krivično djelo zločinačko udruživanje u vezi sa neovlaštenom proizvodnje i prodaje droge", rekao je Lankaš. /kraj/sk
XS
SM
MD
LG