Dostupni linkovi

Regionalna akcija protiv trgovaca drogom: USKOK zatražio pritvor


Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ donijela je nalog o provođenju istrage protiv 13 hrvatskih i dvojice državljana Srbije za zločinačko udruživanje radi trgovine drogom.

USKOK je predložio određivanje pritvora za 12 osumnjičenih, koji su uhapšeni juče u međunarodnoj policijskoj akciji razbijanja regionalnog narko-lanca.

Prilikom hapšenja osumnjičenih u Hrvatskoj pronađeno je i oduzeto 17,5 kilograma marihuane i 523 grama heroina, javljaju hrvatski mediji.

Prvo i drugoosumnjičeni iz ove grupe terete se da su sa još četiri osobe iz BiH i Crne Gore, od novembra 2012. do 12. aprila, povezali u zajedničko djelovanje više osoba radi krijumčarenja većih količina kokaina, heroina, marihuane i amfetamina iz Albanije preko Crne Gore i BiH u Hrvatsku.

Ostali osumnjičeni su bili zaduženi za preuzimanje i prevoz droge iz Crne Gore i BiH u Hrvatsku, te njenu dalju prodaju.

Veća količina droge koja je trebalo da bude prokrijumčarena u Hrvatsku radi dalje prodaje, pronađena je i oduzeta u Crnoj Gori i BiH.

Predstavnici hrvatskog Direktorata policije, USKOK-a i MUP-a Republike Srpske danas će na zajedničkoj konferenciji za novinare otkriti pojedinosti najveće zajedničke akcije u regionu protiv krijumčarenja droge.

U ovoj akciji juče je u više zemalja uhapšeno oko pedeset osoba.
XS
SM
MD
LG