Dostupni linkovi

DS: Protest pred Vladom Vojvodine održan bez Novosađana


Novosadski odbor Demokratske stranke /DS/ ocijenio je danas da je protest pred zgradom Vlade Vojvodine održan bez Novosađana i izrazio zadovoljstvo što je taj skup protekao mirno.

U saopštenju Gradskog odbora DS-a navedeno je da su se svi gosti grada koji su u njega "došli stotinama polupraznih autobusa", dostojanstveno vratili u opštine i gradove iz kojih su doputovali, a da su Novosađani ostali u svojim kućama i pokazali šta misle o "mitingaškoj politici rušenja legalno izabranih pokrajinskih organa".

Novosadski DS izrazio je zadovoljstvo i zbog "činjenice da studentske organizacije, koje su zvanični organizatori skupa, imaju dovoljno sredstava da organizuju sve ove autobuse, veoma skupu binu, ozvučenje, reportažna kola za direktan prenos protesta i sve druge troškove koji su pratili taj skup".

U saopštenju je osuđeno to što je bina montirana i protestni skup održan na mjestu koje nije zakonom dozvoljeno, protivno odluci Skupštine grada kojom je propisano da su Trg slobode i plato ispred Spensa mjesta za održavanje javnih skupova.

Srpska napredna stranka /SNS/ saopštila je danas da je DS iznijela laži o broju učesnika skupa "Stop razbijanju Srbije" u Novom Sadu, i o mjestima iz kojih su učesnici skupa došli, da bi po svaku cijenu "očuvali svoje fotelje".

Na javnom skupu "Stop razbijanju Srbije", koji je održan u Novom Sadu, prema procjenama MUP-a Srbije, prisustvovalo je oko 30.000 ljudi.
XS
SM
MD
LG