Dostupni linkovi

LP: Real protiv Borussije, Barcelona protiv Bayerna


U polufinalu nogometne Lige prvaka igrat će Bayern i Barcelona, te Borussia Dortmund - Real Madrid, rezultat je ždrijeba polufinalnih parova koji je danas održan u Nyonu.

Termini prvih utakmica polufinala su 23. i 24. travnja, a uzvrati 30. travnja i 1. svibnja. Finale je 25. svibnja u Londonu na stadionu Wembley.

Ovo je šesti put da će samo dvije države imati predstavnika među četiri najbolja, no prvi put u polufinalu će biti po dva kluba iz iste zemlje.

Španjolski polufinalisti Real Madrid i Barcelona ukupno su osvojili čak 13 naslova prvaka Europe - 'Kraljevski klub devet, a Barca četiri.

Bayern i Borussia Dortmund ukupno su osvojili pet titula, pri čemu Bayern četiri.

Real Madridu je to 24. polufinale u elitnom nogometnom natjecanju što nije uspjelo niti jednom drugom klubu, a u dosadašnja 23 pokušaja 12 puta je stigao do finala pri čemu je osvojio devet naslova prvaka Europe.

Bayernu će to biti 15. polufinale, devet puta je ušao u finale, a četiri puta su Bavarci stigli do naslova. Barca je izborila 14 polufunale u elitnom društvu.

U finalu je igrala sedam puta, a tri puta je slavila. Borussija je u četvrtom polufinalu, samo jednom je stigla do finala i pritom je osvojila titulu prvaka.
XS
SM
MD
LG