Dostupni linkovi

Svi bivši predsjednici SAD pozvani na sahranu Tačer


Bivši američki predsednici i predstavnik pokojnog predsjednika Ronalda Regana pozvani su na sahranu nekadašnje britanske premijerke Margaret Tačer 17. aprila u Londonu,
saopštila je britanska vlada.

S obzirom na značaj koji je Tačerova pridavala specijalnim odnosima sa Vašingtonom, na sahranu je pozvana i bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Kako dodaje agencija France press, na listi oko 2.000 zvaničnica nalazi se i predstavnik dobitnika Nobelove nagrade za mir i bivšeg južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele, koga je "čelična ledy" smatrala teroristom.

Margeret Tačer umrla je 8. aprila u 88. godini od moždanog udara.Bila je premijerka Velike Britanije od 1979 do 1990. i prva žena koja je obavljala tu dužnost u Britaniji.

Sahrani Margaret Tačer u Katedrali svetog Pavla prisustvovaće i kraljica Elizabeta Druga, najavila je Bakingemska palata.

Britanska vlada je saopštila da će bivša premijerka biti sahranjena uz vojne počasti i da će biti priređena "ceremonijalna sahrana", poput onih koje su imale princeza Dajana i kraljica majka.
XS
SM
MD
LG