Dostupni linkovi

Srbija:Sahrana ubijenih u Ivanči sjutra


Blic je objavio da će se mještani Velike Ivanče koji su ubijeni u masakru u utorak biti sahranjeni sutra u 13 sati na lokalnom groblju, a kovčezi sa 13 tijela biće od 10 sati ispred crkve u centru Velike Ivanče.

"Komunalne lužbe iz JKP "Mladenovac" već od jutros sređuju centar sela i put kojim će povorka sutra proći", izjavio je Dejan Vićovac, šef štaba za organizovanje sjutrašnje sahrane.

Predsednik Mjesne zajednice Velika Ivanča, Radojica Jovanović kaže da je cijelo selo angažovano na organizaciji sahrana i sređivanja sela.

"Postavićemo šator ispred Crkve, jer ne mogu sva tijela da stanu unutra. Danas učenici srednje škole neće ići u školu, pomagaće oko organizacije. Mještani sela, kao i radnici JKP 'Mladenovac' biće angažovani na kopanju raka na groblju" - kaže Jovanović.

Zdravstveno stanje Ljubiše Bogdanovića je i dalje kritično, dok je stanje njegove supruge Javorke nešto bolje, saopšteno je danas iz Urgentnog centra.Dežurna ljekarska ekipa ocjenjuje da se stanje Bogdanovića (60), koji je pre dva dana ubio 13 ljudi, može smatrati kritičnim.

Vitalne funkcije njegove supruge (60) su stabilne, ali se ne mogu dati nikakve prognoze, ona je pod stalnim nadzorom ljekara nakon hirurške intervencije koja su ljekari Urgentnog centra uradili juče prije podne.
XS
SM
MD
LG