Dostupni linkovi

Uhićen predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza


Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola uhićen je noćas na povratku u Hrvatsku zbog sumnje da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke. Na ispitivanju u USKOK-u poricao je krivnju. Istražno ročište na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se održati oko 13 sati.

Šolu su u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici automobilom doveli policijski istražitelji nešto prije 9 sati, a nedugo zatim u zgradu su ušli i njegovi odvjetnici.

Šola je uhićen na graničnom prijelazu, čim je u Hrvatsku automobilom došao iz Makedonije gdje je bio na rukometnoj utakmici. Očekivalo se da će Šola u Zagreb doći jutrošnjim letom iz Makedonije, no jedan od njegovih branitelja Ante Madunić izjavio je za HTV da je odlučio ići automobilom kako bi izbjegao javno uhićenje. Madunić očekuje da će Šola, zajedno s već ispitanim članovima svoje obitelji i drugim osumnjičenima, poslijepodne biti odveden na Županijski sud u Zagrebu gdje će se odlučivati o njihovu zadržavanju u istražnom zatvoru.

Zbog prelijevanja novca iz Karlovačke banke u privatne tvrtke, jučer je uhićena Šolina majka Marija, u poslovnim krugovima poznata kao direktorica i stečajna upraviteljica više tvrtki, te njegova dva brata Petar i Tomislav. Uz njih, kao dioničare Karlovačke banke, uhićene su još četiri osobe koje je prvoosumnjičena Marija Šola navodno povezala radi pribavljanja značajne dobiti.

U službenom USKOK-ovom priopćenju stoji da su osumnjičeni kao dioničari i odgovorne osobe novcem Karlovačke banke financirali poslovanje tvrtki koje su prethodno osnovali ili preuzimali.

Na taj su način, navode u USKOK-u, počinili više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti kojima su banku oštetili za najmanje 37,5 milijuna kuna i još jednu tvrtku za 46,9 milijuna kuna.
XS
SM
MD
LG