Dostupni linkovi

Mediji: Pokrenuta istraga protiv pomoćnika gradonačelnika Novog Sada


Više tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv pomoćnika gradonačelnika Novog Sada Vladimira Jelića, saznaje novosadski portal 021.

Istraga je pokrenuta na osnovu revizorskog izveštaja o nepravilnostima u poslovanju "Toplane" tokom 2011. u vreme dok je Jelić u tom preduzeću bio direktor.

Tužilaštvo sada traži od policije da ispita one delove izveštaja za koje sumnja da u njima postoje elementi krivičnog dela.

021 podseća da je revizor u poslednjem izveštaju od 26. februara naveo da su prijave protiv 319 osoba u Srbiji, među kojima se nalazio i Jelić, podnete zbog nenamenskog trošenja državnog novca tokom 2011.

Desetak dana potom u Večernjim novostima je objavljen članak u kom se navode neke stvari koje su revizori otkrili u "Toplani", ali za sada se ne zna da li će istraga ići i u tom smeru.

Prvi čovek novosadskog ogranka SPO je tada poručio da je imao nekoliko značajnih primedbi na izveštaj DRI, te da su "neke od primedbi usvojene i pre donošenja konačnog izveštaja, dok druge nisu uzete u obzir iako su utemeljene na činjenicama".
XS
SM
MD
LG