Dostupni linkovi

Predstavnica Majki Srebrenice: U UN sam se osećala nemoćno


Munira Subašić
Munira Subašić
Munira Subašić iz udruženja Majke Srebrenice kazala je na konferenciji za novinare da se tokom debate u sedištu Ujedinjenih nacija o međunarodnom pravosuđu, sa koje je kasnije izbačena, osećala nemoćno jer nije mogla da izrazi svoj stav.

"Ako se vodi debata o tebi tvojoj pravdi, bez toga da možeš da govoriš u svoje ime - mislim da sva mišljenja treba da se saslušaju i da svi zajedno treba da odlučimo šta treba da radimo. Nisam mogla to da uradim zbog Vuka (Jeremića) i njegovih vukova (obezbeđenja) koje je bilo sa njim", kazala je Subašić i dodala:

"Bila sam nemoćna kada sam se borila za svog sina. Bila sam nemoćna kada sam sakupljala kosti svoga sina. I danas sam bila nemoćna. Nisam mogla čak ni da saslušam govor predsednika Srbije. Bila sam izbačena", navela je ona.

Subašić je bilo dozvoljeno da prisustvuje raspravi, ali ne i da učestvuje u njoj, a mediji prenose da je izbačena sa debate nakon što je pokazala majicu sa natpisom „Srebrenica“ i pokušala da podigne transparent na kome je pisalo „Republika Srpska, genocidna“.
XS
SM
MD
LG