Dostupni linkovi

Srbija: Parada ponosa zakazana za septembar


Ovogodišnja Parada ponosa biće održana od 20. do 29. septembra, a šetnja kroz centar Beograda planirana je za 28. septembar.

Predstavnici organizacionog odbora "Parade ponosa 2013" razgovarali su sa predstavnicima Kancelarije za ljudska i manjinska prava o organizacionim detaljima Prajda.

Kako je za B92 rekao Goran Miletić, jedan od organizatora beogradskog Prajda, u narednom periodu očekuju razgovore i sa premijerom Ivicom Dačićem, potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

"To znači da je policiji ostavljeno dovoljno vremena da zajedno sa nama organizatorima pripreme Prajd 2013 . kako ne bi bilo nikakvih iznenađenja i argumenata da se s pripremama počelo kasno", kazao je on.

Na pitanje da li ove godine očekuje veću podršku vlasti, Miletić kaže da podrška institucija i ministara već postoji. "Međutim, kada je reč o Paradi ponosa uvek sve zavisi od jedne ili dve osobe u državi i čini mi se da će tako biti i ove godine", dodao je on.
XS
SM
MD
LG