Dostupni linkovi

Bratušek: Slovenija neće tražiti finansijsku pomoćPredsednica Vlade Slovenije danas je u Briselu demantovala nagađanja da će država zatražiti međunarodnu finansijsku pomoć.

Premijerka Alenka Bratušek danas boravi u Briselu, gde je razgovarala sa predsednikom Evropske komisije Manuelom Barozom. On je izjavio da sa razgovora odlazi sa osećajem poverenja da je Slovenija u stanju da odgovori svim izazovima.

On je rekao da se "Slovenija suočava sa veoma zahtevnim zadatkom. Ne samo da mora izvesti reforme, već mora izgraditi nacionalni konsenzus potreban za sprovođenje tih reformi”.

Predsednica slovenačke vlade je obećala da će Slovenija sama rešiti svoje teškoće doslednim sprovođenjem ambicioznih mera, koje će obezbediti stabilnost države.

Bratušek je još najavila nastavak konsolidacije javnih finansija, koje više "neće snižavati privredni rast".

Na snažan medijski pritisak iz inostranstva, Bratušek je reagovala rečima da Slovenija nije poreska oaza već izvozno usmerena privreda, da je među najmanje zaduženim državama u Evropi, da ima pozitivan bilans i novu vladu sa velikom odlučnošću da uradi sve da svoje probleme reši sama.
XS
SM
MD
LG