Dostupni linkovi

Bosić pozvao Dodika da izjavama ne otežava položaj Beogradu



Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić uputio je danas podršku rukovodstvu Srbije u njihovim odlukama da odbiju briselski sporazum o Kosovu.

Bosić, kako je naveo, podržava rukovodstvo Srbije u njihovim odlukama i pokušajima da se "odupru ultimatumima i pritiscima da se prihvati nepovoljno rešenje po Srbe na severu Kosova".

"Očekujemo da će rukovodstvo Srbije izdržati razne pritiske. S druge strane, tražimo od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da se uzdrži od davanja izjava koje štete i otežavaju položaj Republike Srbije i njenog rukovodstva", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Brčkom.

On je kao primer naveo Dodikov predlog Srbiji da se okrene od EU prema istoku.

"Ako je to Dodikov savet, onda predlažem da RS odmah napusti strukturni dijalog, koji je i danas ovde u Brčkom, i neka se i RS okrene prema istoku, jer mi mislimo da RS treba u većem delu da prati ono što se dešava u Srbiji i da u skladu s tim zauzima svoje stavove", istakao je Bosić.

On je podsetio i da je samo pre nekoliko meseci Dodik uputio poziv Srbima sa severa Kosova da se presele u RS, naglašavajući da je takvom izjavom naneo štetu Srbiji.
XS
SM
MD
LG