Dostupni linkovi

Lekić: Vujanović se lažno predstavlja


Miodrag Lekic i Filip Vujanovic
Miodrag Lekic i Filip Vujanovic

Predsednički kandidat Miodrag Lekić upozorio je danas potpredsednika vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovog protivkandidata na predsedničkim
izborima da je "lažno" predstavljanje zakonski kažnjivo i ponovio da ne priznaje rezultat izbora.

Lekić je u prvom obraćanju javnosti posle izbora saopštio da Vujanovićev poziv da prizna rezultat nedeljnih izbora zvuči "groteskno" i da je Vujanović "nedopustivo razmetljiv".

Državna izborna komisija saopštila je u ponedeljak da je Vujanović osvojio 51,2 odsto glasova, a Lekić 48,7 odsto, što je razlika od više od 7.500 glasova.

"Potpredsednik DPS-a, Filip Vujanović, nastavlja sa slanjem nepristojnih ponuda celoj javnosti i meni lično. Zahtev ili upućivanje molbe meni da priznam poraz na predsedničkim izborima zvuči groteskno", naveo je Lekić i ponovio da nema on "šta da priznaje".

Lekić je zahvalio građanima na ukazanom poverenju, pozvao ih na strpljenje i ponovio da traži "zaštitu svog izbornog rezultata".

Predsednički kandidati na izborima u nedelju objavili su različite rezultate izbora po kojima su obojica pobednici drugih predsedničkih izbora od obnove države.

Lekićev izborni štab zatražio je uvid u kompletan birački materijal, a ranije je saopštio da će "braniti" izborni rezultat.
XS
SM
MD
LG