Dostupni linkovi

Venizelos: Reforma javnog sektora test kredibilnosti GrčkeSocijalistički koalicioni partneri iz grčke vlade saopštili su danas da je reforma javnog sektora ključna za napredak pregovora Atine i međunarodnih kreditora, koji od nje traže brže reforme kako bi dobila novu tranšu neophodne pomoći.

Lider socijalista Evangelos Venizelos razgovarao je sa predstavnicima Evropske centralne banke, EU i Međunarodnog monetarnog fonda, tj. "trojke" i za reformu opsežnog javnog sektora rekao da je "test kredibilnosti zemlje".

Venizelos i mala levičarska partija Demokratska levica do sada su se oštro protivili pritisku trojke koja je tražila da se ogroman javni sektor do 2015. smanji za 150.000 radnih mesta.

Vlada je insistirala da se smanjenje zaposlenih u javnom sektoru ispod 600.000 može dostići tako što bi se zamrzlo zapošljavanje.

Kreditori bi trebalo kasnije danas da se sastanu sa ministrom finansija Janisom Sturnarasom, s kojim će razgovarati o reformi javnog sektora, ali i o zaustavljenom spajanju grčke Nacionalne banke i Eurobanke.
XS
SM
MD
LG