Dostupni linkovi

Zaključak Vlade Srbije predat Vensanu Dežeru


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić formalno je u ponedeljak uveče je obavestio šefa delegacije EU u Beogradu Vensana Dežera o usvojenom zaključku Vlade Srbije o potrebi hitnog nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da će Dežer još večeras te zaključke proslediti visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton. Dodaje se da su Mrkić i generalni sekretar Vlade Veljko Odalović Dežeru objasnili poziciju Srbije i podsetili da je Srbija nezadovoljna onim što je do sada postignuto.

"U Zaključku na osnovu koga Ketrin Ešton treba da donese odluku o nastavku dijaloga, navedeno je da Vlada potvrđuje opredeljenost da mirnim putem, kroz dijalog, dođe do održivog rešenja koje će predstavljati čvrstu osnovu za izgradnju trajnog mira i bezbednosti za sve ljude koji žive na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije ranije danas jednoglasno je odbila ponuđeno rešenje za Kosovo i predložila hitan nastavak dijaloga sa Prištinom uz posredovanje Evropske unije.
XS
SM
MD
LG