Dostupni linkovi

Zamenik premijera Kosova se nada sporazumu s Beogradom


Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči kaže da je Vlada Kosova usredsređena na postizanje sporazuma sa Srbijom i da očekuje pozitivan odgovor Beograd.

Kuči je za prištinski dnevnik "Koha ditore" rekao da Kosovo radi na nalaženju sporazuma i da tek potom može razmotriti pitanje ostvarivanja reda i zakona na severu Kosova.

"Dok se ne postigne sporazum, fokusirani smo samo na njegovo postizanje, posle toga ćemo da radimo na ostvarivanju i drugih planova", rekao je Kuči odgovarajući na pitanje o tome da li Priština ima planova za intervenciju na severu kroz mehanizme bezbednosti.

Po njemu, nemogućnost postizanja sporazuma postavlja izazova ne samo za Prištinu i Beograd, već i za Evropsku uniju i Srbe na severu.

"Nepostizanje sporazuma sigurno stvara prostor nepovoljniji od bilo kakvog eventualnog sporazuma", rekao je on.

Kuči smatra da je dijalog najbolji način za nalaženje rešenja.

"Fokusirani smo na postizanje sporazuma. Naš je osnovi cilj da se sporazum postigne, da se okonča poglavlje sukoba. Najbolji je put da se pitanja reše dijalogom i da se naši građani Srbi na severu integrišu na miran i dostajanstven način (u kosovsko društvo). Naš je cilj postizanje i ostvarivanje sporazuma", rekao je zamenik premijera Kosova.
XS
SM
MD
LG