Dostupni linkovi

SNS razmatra ponudu BriselaSrpska napredna stranka započela je sednicu Predsedništva na kojoj će zauzeti stav o ponudi iz Brisela za rešenje kosovskog problema. Konačan odgovor na briselsku ponudu potom bi trebalo da na vanrednoj sednici donese Vlada Srbije.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da će stranačkim kolegama predložiti da SNS podrži nastavak dijaloga Srbije sa prištinskim vlastima. Vladi Srbije će, kako je rekao Vučić, na sednici Predsedništva SNS biti predloženo da zatraži veće garancije za bezbednost Srba na Kosovu.

Vučić, koji je potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, rekao je da "nije realno" da Srbija potpiše sporazum koji joj trenutno nudi Brisel. Srbija bi do danas popodne trebalo da odgovori na ponudu iz Brisela o rešenju kosovskog problema, rekao je za B92 savetnik predsednika Marko Đurić.

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je juče, nakon sastanka državnog vrha sa delegacijom RS, da nam u Briselu nije data ponuda već ultimatum i da Srbi na KiM nisu "paralelan narod".

Ako se insistira na odnosima Srbije i Kosova, ovaj format više nije prihvatljiv, tražićemo pregovore pod okriljem organizacije čija smo članica, istakao je on.
XS
SM
MD
LG