Dostupni linkovi

Gruevski slavi, Crvenkovski smatra izbore nelegitimnimVladajuća stranka Makedonije, VMRO-DPMNE, objavila je prošle noći da je na lokalnim izborima održanim u nedelju, pobedila u 57 opština, a opozicioni Socijaldemokratski Savez (SDSM) u četiri. Lider VMRO-DPMNE i premijer Makedonije Nikola Gruevski izjavio je da su izbori bili pošteni i demokratski.

"Pobedili su dela i iskreni odnos prema građanima", ocenio je Gruevski na pres-konferenciji u izbornom štabu svoje partije.

Međutim, lider opozicionog SDSM Branko Crvenkovski nazvaao je izbore nelegitimnim: "Izbori nisu bili fer, nisu bili demokratski, a za nas su u potpunosti nelegitimni", kazao je on.

Crvenkovski je rekao da je VMRO-DPMNE "uvozio građane makedonskog porekla iz Albanije". Državna izborna komisija je ocenila da su izbori bili regularni, mediji prenose da je zvaničnik EU, zadužen za Makedoniju, Ričard Hovik na "Titeru" pozdravio uspešno sprovođenje izbora.

"Evropski parlament će razmotriti prijavljene neregularnosti, ali pozdravlja to što nije bilo većih incidenata", napisao je Hovik.
XS
SM
MD
LG