Dostupni linkovi

U RS formiran treći politički blok Narodni demokratski pokret


Demokratska partija (DP) i Narodna demokratska stranka (NDS) ubuduće će djelovati kao Narodni demokratski pokret, čime je formiran treći politički blok u RS.

Predsjednici DP-a i NDS-a, Dragan Čavić i Krsto Jandrić, kazali su na pres-konferenciji u Bijeljini da opozicione stranke u RS jedino združene mogu da ostvare cilj, a to je promjena veoma teške ekonomsko-socijalne situacije u RS.

"Želimo da ne rasipamo glasove naših birača i imamo srodne programe. Smatramo da ovakvo stanje u društvu ne valja i da ga treba mijenjati na slijedećim općim izborima, narodnom voljom, s ozbiljnim učesnicima na izborima, koji će moći da ponude alternativu sadašnjim političkim strankama", kazao je on.

Čavić je dodao da ujedinjenjem ove dvije stranke, Narodni demokratski pokret ima svoj poslanički klub u Narodnoj skupštini, te dva načelnika općina i 73 odbornika. U Gradu Banja Luka, s pet odbornika su, kazao je, druga politička stranka po snazi. Krsto Jandrić je dodao da su u sporazumu o ujedinjenu ostavili prostor i za druge stranke koje žele da im se pridruže.

"Usitnjeni ne mogu, bez obzira na dobru volju, utjecati na politički život u BiH", kazao je Jandrić.
XS
SM
MD
LG