Dostupni linkovi

Seul očekuje provokacije Pjongjanga


Južna Koreja je saopštila da je uskoro moguće očekivati nove provokacije Severne Koreje, uključujući i testiranje rakete. Hejg poziva na smirivanje situacije.

Predsednička kancelarija u Seulu je navela da bi te provokacije mogle da se dogode oko srede, do kada je Pjongjang dao rok stranim zemljama da zatraže pomoć u evakuaciji osoblja iz svojih ambasada.

"Temeljno se pripremamo za to, ostavljajući sve mogućnosti otvorene", izjavio je šef kancelarije za nacionalnu bezbednost Kim Džang-su.

Kako je prenela portparolka predsedničke kancelarije Kim Haing, za sada nema nagoveštaja "rata u punom obimu", prenela je agencija Jonhap.

Istovremeno, u Seulu je objavljeno da je da je južnokorejski načelnik generalštaba odložio planiranu posetu SAD zbog rastućih tenzija na Korejskom poluostrvu.

General Džung Seung-džo je trebalo da se sastane sa američkim kolegom, generalom Martinom Dempsijem u Vašingtonu 16. aprila na redovnom sastanku, prenela je agencija AP.

Japan će narediti svojim oružanim snagama da obore svaku raketu Severne Koreje koja se bude kretala ka njihovoj teritoriji, objavila je japanska štampa.
XS
SM
MD
LG