Dostupni linkovi

Osijek: Na Ekonomskom fakultetu uhapšeno 39 osoba


Hrvatska policija uhapsila je danas, na osiječkom Ekonomskom fakultetu, 39 osoba zbog sumnje da su umiješane u koruptivna djela primanja i davanja mita, protivzakonito posredovanje, zloupotrebu položaja i ovlašćenja i podsticanja na krivično djelo.

Direktor policijskog Odeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), Dinko Cvitan, kazao je da je, posle dugotrajnih i složenih istraživanja, dat nalog za hapšenje pet profesora, jednog asistenta, 21 studenta i 12 osoba osumnjičenih za posredovanje u krivičnim delima, javila je Hina.

"Ovo je nastavak operativne akcije Indeks, kojom očigledno nije postignuto ono što je trebalo da se postigne, a to je sprječavanje koruptivnih aktivnosti u akademskoj zajednici. Prema tome, nastavljamo dalje", poručio je Cvitan.

On je ocijenio da iz prošle akcije Indeks pojedinci nijesu ništa naučili, i da se to ne može tolerisati.

"Studenti koji uče zasluženo dobiju svoje diplome, i s pravom očekuju radno mesto, međutim činjenica je da neki ljudi to ne rade i da polažu ispite na drugi način. To je nedopustivo, i ovo je zapravo jedna velika sramota", istakao je Cvitan.
XS
SM
MD
LG