Dostupni linkovi

Anonimusi "napali" Severnu Koreju


Hakerska grupa Anonimusi napala je sajtove Severne Koreje, navodeći da je napad odgovor na sve agresivnije ponašanje ove države.

Severnokorejski nalog na Tviteru "Uriminzokiri" (naša država na korejskom) i profil na Flikru prestali su da emituju sadržaje tipične za one koje su postavljale vlasti u Pjongjangu, poput fotografija vrhovnog vođe Kim Džong Una prilikom obilaska trupa i susreta sa vojnim zvaničnicima.

Umesto toga na društvenoj mreži Flikr pojavile su se slike Kima sa svinjskom njuškom i crtežom Mikija Mausa na grudima. Ispod slike je postavljen natpis: "Preti svetskom miru nuklearnim napadaom. Troši novac dok njegov narod umire od gladi".

Na drugom postu napisali su "Mi smo Anonimusi", a u saopštenju koje su potom izdali hakeri su naveli: "Građanima Severne Koreje predlažemo da se dignu i sruše represivni režim… Čuvamo vam leđa I držimo vas za ruke dok vi krećete na put ka slobodi, demokratiji i miru. Nemojte da nas se plašite, mi nismo teroristi, mi smo dobri momci sa interneta", prenosi "Belfast telegraf".

Takođe, tvrde da se nekoliko članova ove grupe već nalazi na tlu Severne Koreje, kako bi njenim građanima obezbedili pravi internet pomoću daljinskih WI-FI uređaja. Oni navode i da imaju pristup fiksnoj telefoniji, koja se povezana sa internetom.
XS
SM
MD
LG