Dostupni linkovi

"Zeleni zajedno" pozvali Dubrovčane da izađu na referendum


Zeleni zajedno, jedina samostalna lista zelenih na izborima za članove Europskog parlamenta istaknula je važnost izlaska građanki i građana Dubrovnika na referendum o Srđu, koji će se održati 28. travnja, a na kojemu će odgovarati na pitanje: "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?"

"Kao što su izbore za Europski parlament vlasti odvojile od lokalnih izbora i skratile kampanju, računajući na slabu izlaznost i disciplinirano izborno tijelo velikih stranaka, tako i odvajanjem referenduma o Srđu od lokalnih izbora smanjuju šanse da bude uspješan, zbog potrebnog izlaska na referendum pedeset posto plus jednog upisanog birača", piše u priopćenju koje potpisuje Toni Vidan, a prenosi portal H-alter.org.

Zeleni zajedno ističu kako se odluka građana na referendumu mora poštovati. U priopćenju su pozvali Dubrovčanke i Dubrovčane da glasaju protiv "golf resorta", jer smatraju kako je riječ o "nekretninskom projektu od kojega će korist imati investitor, a građani i grad štetu zbog potrošenog prostora".
XS
SM
MD
LG