Dostupni linkovi

Vujanović očekuje ubedljivu pobedu na izborima


Predsednički kandidat DPS Filip Vujanović očekuje ubedljivu pobedu na izborima i ističe da će u novom mandatu snažno raditi na ubrzanju evropskih integracija.

Vujanović, kome poslednje ankete daju prednost u odnosu na protivkandidata Miodraga Lekića, kazao je u intervjuu podgoričkoj Atlas televiziji da se u kampanji nije pomagao državnom logistikom i da se distancira od takve vrste podrške.

"Bilo ko ko smatra ili misli da sam očekivao ili da imam bilo kakvu državnu logistiku, u velikoj je zabludi. Ja ću ove izbore ubedljivo dobiti. Bio bih vrlo nezadovoljan ako ne pobedim bar sa duplo većom razlikom nego prethodne", kazao je on.

Aktuelni predsednik i kandidat za novog predsednika govorio je i o aferi "snimak", to jest o u medijima objavljenim materijalima sa sednica vladajuće partije, koji ukazuju na zloupotrebe državnih resursa prilikom zapošljavanja, dodele kredita iz državnih fondova i nadoknade šete od elementarnih nepogoda simpatizerima DPS-a.

Vujanović je rekao da je njegov stav sličan onome koji ima Brisel, a to je da se ona mora pravno rasvetliti i da posle toga treba utvrditi političke posledice.

"Mora se utvrditi da li je neko, na temelju toga što je konkurent za neki posao, pripadao nekoj partiji i na osnovu toga taj posao dobio, ili da li je neko na temelju toga što pripada nekoj partiji, ostao ili ispao sa biračkog spiska", kazao je kandidat vladajuće DPS.

On je rekao da poštuje vernike i sveštenstvo Crnogorske pravoslavne crkve i njenu "privrženost intereresima" Crne Gore.
XS
SM
MD
LG