Dostupni linkovi

Džon Keri naredne sedmice u Jerusalimu i Ramali


Američki državni sekretar Džon Keri naredne sedmice posjetiće Jerusalim i Ramalu, ali ne namjerava da ponudi mirovni plan za izraelsko-palestinsko pitanje, saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

Portparol Stejt departmenta Viktorija Nulend rekla je da Kerijeva posjeta, koja je treća Jerusalimu za manje od mjesec dana, ne treba da bude smatrana novim početkom šatl diplomatije na Bliskom istoku, već kao šansa da se utvrdi da li su Izraelci i Paletinci spremni za mirovne pregovore.

Prema njenim riječima, Keri će tokom vikenda iz Vašingtona otputovati u Istanbul, gdje će razgovarati o raznim pitanjima, uključujući i građanski rat u susjednoj Siriji.

Keri će 8. i 9. aprila posjetiti Jerusalim, gdje će se sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, a posjetiće i Ramalu, radi susreta sa palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Američki državni sekretar potom će otputovati u London gdje će biti održan sastanak ministara inostranih poslova zemalja G8, a poslije toga će posjetiti Seul, Peking i Tokio.
XS
SM
MD
LG