Dostupni linkovi

Google ponovo na udaru EU


Google bi mogao da bude u velikim problemima pošto je čak šest evropskih zemalja najavilo otvaranje istrage zbog povrede politike privatnosti. Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Španija, Italija i Holadnija najavile su da će pokrenuti istragu, pošto Google nije izvršio promene u svojoj politici privatnosti kao što mu je to EU naložila.

Britanci će istraživati da li je Google-ova odluka da 70 različitih "politika" objedini u jednom dokumentu prekršila britanski zakon o zaštiti podataka. Francuska, Nemačka, Italija, Holandija i Španija takođe istražuju da li su Google-ovi potezi u skladu s njihovim nacionalnim zakonodavstvom.

Radna grupa koja će proveriti da li se Google ogrešio o neki od zakona, već je ranije upozoravala Google da njegove odluke nisu u skladu s evropskim zakonodavstvom. Ali u Googleu smatraju kako nisu napravili ništa loše.

"Naša politika privatnosti poštuje evropsko zakonodavstvo i omogućava nam da stvorimo jednostavnije, efikasnije usluge. Do sada smo u potpunosti sarađivali s nadležnima za zaštitu podataka i tako ćemo činiti i nadalje', objasnili su predstavnici Google-a u izjavi za portal The Verge".
XS
SM
MD
LG