Dostupni linkovi

Odložen TV duel predsedničkih kandidata u Crnoj Gori


Televizijski duel kandidata za predsednika Crne Gore, jedini u predsedničkoj kampanji, biće održan u petak 5. aprila na Televiziji Crne Gore, odlučeno je u ponedeljak na sastanku rukovodstva te medijske kuće i izbornog štaba predsedničkog kandidata Miodraga Lekića.

Građani Crne Gore u nedelju, 7. aprila biraju predsednika države i televizijski duel je prvobitno bio planiran za utorak, 2. april.

Izborni štab Miodraga Lekića je, međutim, pre dva dana prekinuo saradnju sa uređivačkim timom javnog servisa, ocenivši da je ta medijska kuća pristrasna u korist kandidata vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Filipa Vujanovića.

Lekićev izborni štab zatražio je od rukovodstva TVCG da ne uskrati javnost za jedini televizijski duel predsedničkih kandidata u kampanji, jer je procenio da je njihovo sučeljavanje "od ključnog značaja za odgovorno i slobodno informisanje građana i za njihovo opredeljivanje na izborima 7. aprila", javlja Beta.

Televizijski duel će trajati dva sata i vodiće ga novinar javnog servisa, dok će propozicije biti dostavljenje predsedničkim kandidatima na potpisivanje, saopšteno je iz TVCG. U petak, 5. aprila u ponoć počinje predizborna tišina uoči izbora za predsednika Crne Gore.
XS
SM
MD
LG