Dostupni linkovi

Poplave u Hrvatskoj i BiH



Obilne padaline i topljenje snega uzrokovali su brojne probleme u Hrvatskoj i BiH. U Hrvatskoj su u nekoliko županija poplavljene brojne kuće i drugi objekti.

Kako piše hrvatski portal Index.hr, najkritičnije je na području Varaždinske, Sisačko-molsvačke i Zagrebačke županije, kao i u sasmom Zagrebu.

Hrvatske nadležne službe proglasile su juče redovne mere odbrane od poplava za grad Karlovac i sve ostale koji se nalaze nizvodno uz reku Kupu, a iste mere proglašene su na reci Savi od Zagreba do Jasenovca. Kako su javili iz Kriznog štaba Zagrebačke županije, juče je najkritičnije bilo na području Velike Gorice, Ivanić-Grada, kao i u opšinama Križ, Kloštar Ivanić i Gradec.

Na zagrebačkom području kiša se pretvorila u sneg, a zbog poplava saobraćaj je u nekim ulicama zatvoren.

Vodostaj reka u BiH povećan je danas zbog obilne kiše i topljenja snega na planinama. Zbog izlivanja reke Bosne, poplavljeno je poljoprivredno dobro "Butmir", ali stambeni objekti nisu ugroženi.

Zatvoreni su i neki lokalni putevi u Kantonu Sarajevo, a zbog najavljenih padavina u narednim danima, civilna zaštita je preporučila stanovnicima u ugroženim područjima da svoja materijalna dobra prenesu na spratove i preduzmu preventivne mere u cilju samozaštite.
XS
SM
MD
LG