Dostupni linkovi

Čolaku: Asocijacija nikada neće imati izvršne funkcije


Belgium -- European Union foreign policy chief Catherine Ashton at a meeting with Prime Ministers of Kosovo Hashim (R) Thaci and Serbia Ivica Dacic in Brussels, 17Jan2013

Vlada Kosova sutra u Briselu neće prihvatiti nikakav sporazum koji nije u skladu s Ustavom pa ni izvršne nadležnosti Asocijacije sprskih opština na kojima Beograd insistira, prenosi danas prištinski list Koha ditore.

"Priština nikada neće prihvatiti da Asocijacija srpskih opština dobije zakonodavne nadleznosti, da ima Apelacioni sud niti da ima posebne policijske snage. Nikakva zajednica ne moze da ima ovlašćenja koja pripadaju centralnom nivou", rekao je savetnik premijera Kosova Bekim Čolaku.

Prema rečima Čolakua, glavni princip kojim će se premijer Kosova Hašim Tači rukovoditi u Briselu je prihvatiti sve što je u skladu s Ustavom, a odbiti sve što nije.

Čolaku je rekao da će u okviru dijaloga Kosovo - Srbija na sastanku u Briselu dvojica premijera, uz posredovanje visoke predstavnice za spoljnu politiku Evropske unije Ketrin Ešton, razmatrati pitanje o kojima su razgovarali u poslednje tri runde: formiranju Zajednice srpskih opština, njeno funkcionisanje i zadaci.
XS
SM
MD
LG