Dostupni linkovi

Đukanović: Lekić je brinuo o svom činovničkom komforu



Predsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je da je kandidat za predsednika Crne Gore Miodrag Lekić tokom svoje karijere
brinuo samo o "svom činovničkom komforu".

Zato je Lekić, prema rečima Đukanovića, služio vlasti u komunističkom sistemu, a kasnije se predstavio kao demokrata da bi služio i Slobodanu Miloševiću.

Đukanović je kazao da je Vujanović sve protekle godine stalno bio u Crnoj Gori, "kad joj je bilo najteže". Vujanović je i sada potreban Crnoj Gori, rekao je on.

Vujanović je svog protivkandidata optužio da ima nameru da "degradira" Skupštinu Crne Gore, jer je u svojoj predizbornoj kampanji izjavio da ne bi potpisivao zakone kad bi ocenio da "degradiraju crnogorsko društvo".

Lekić je na svom predizbornom skupu u Pljevljima rekao da je crnogorska vlast uspela da realizuje samo dva projekta da - "zavadi narod i da sebe obogati".

Po oceni Lekića, državne institucije u Crnoj Gori su zarobljene političkim podelama i vlašću koja se bogati. Njegov je cilj, kako je naveo, da oslobodi bar jednu instituciju, predsednika države.
XS
SM
MD
LG