Dostupni linkovi

Na posljednji počinak ispraćena Nora Šitum


Posljednji ispraćaj petogodišnje Nore Šitum, koja je izgubila bitku za život prije eksperimentalnog liječenja u SAD-u, održan je danas na zadarskome groblju, gdje su uz obitelj i prijatelje u kišnom Zadru nazočili i brojni građani Zadra i cijele Hrvatske.

Djevojčica Nora Šitum (5) umrla je 20. ožujka u Dječjoj bolnici u Philadelphiji u SAD-u. Zbog zloćudne hematološke bolesti djevojčica se od prosinca 2010. liječila na zagrebačkom Zavodu za hematologiju i onkologiju u KBC Zagreb, a nakon što su iscrpljeni svi oblici liječenja, jedina šansa bila je nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji koja na kraju nije uspjela.

Akcija prikupljanja novca za Noru ujedinila je brojne građane Hrvatske u želji da joj pomognu. Nakon što je prikupljeno 5,3 milijuna kuna djevojčica je 7. veljače otputovala na liječenje u SAD. No, Nora je preminula prije nego što je mogla biti podvrgnuta metodi eksperimentalnog liječenja T-stanicama.

"Nora i njezina najbolja prijateljica Barbi šalje vam bezbroj pusa. Barbi je bila nešto malo bolesna ali je doktorica Nora sve to sredila", bila je zadnja poruka koju je tih dana djevojčica poslala putem svoje Facebook stranice "Vratimo osmijeh Nori na lice, Nora fora".
XS
SM
MD
LG