Dostupni linkovi

Državni vrh Srbije se sastaje u podne


Državni vrh Srbije sastaće se danas u podne u Predsedništvu Srbije povodom naredne runde pregovora s predstavnicima Prištine o Kosovu, 2. aprila u Briselu.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da nijedna odluka o Kosovu neće biti doneta bez saglasnosti prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i najavio za danas sastanak državnog vrha.

"Između mene i Aleksandra Vučića postoji apsolutno jedinstvo i tako će biti i 2. aprila. Odluke ćemo doneti ili zajedno, ili nikako", rekao je Dačić odgovarajući na poslanička pitanja u parlamentu.

Aleksandar Vučić je dobio pisani poziv od visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton da prisustvuje razgovorima u Briselu i očekuje se da danas bude poznata njegova odluka o tome da li će prisustvovati tom sastanku.

Mediji prenose da Vučić traži da tom sastanku prisustvuje i neko od ministara inostranih poslova najuticajnijih zemalja EU, poput šefova diplomatije Nemačke ili Velike Britanije.

U Predsedništvo Srbije stigao je isti poziv za učešće na sastanku u Briselu od SAD.

Na sastanku državnog vrha održanom 25. marta dogovoreno je da će Srbija u narednu rundu dijaloga sa Prištinom ući s preciznije definisanim predlozima rešenja nadležnosti zajednica srpskih opština na Kosovu.
XS
SM
MD
LG