Dostupni linkovi

Janukovičev sin udvostručio bogatstvo za godinu danaStariji sin ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča udvostručio je bogatstvo za godinu dana na gotovo 200 miliona dolara, pokazuje lista najbogatijih osoba u toj zemlji koju će sutra objaviti ukrajinski časopis Fokus.

Aleksandar Janukovič (39), osnivač grupe MAKO, "uspeo je da udvostruči bogatstvo na 196 miliona dolara", precizira Fokus na sajtu.

Stomatolog po obrazovanju i dugo vremena nepoznat javnosti, Aleksandar Janukovič je ušao u klub najbogatijih u Ukrajini pošto mu je otac došao na čelo države 2010. godine.

Prema Fokusu, vlasnik grupe SCM Rinat Ahmetov i dalje je najbogatiji Ukrajinac sa 17 milijardi dolara, a daleko iza njega su Igor Kolomojski i Genadij Bogoljubov, osnivači grupe Privat (metalurgija, bankarstvo) koji imaju po 3,65 milijardi dolara.

Švajcarski dnevnik Maten (Le Matin) nazvao je Aleksandra Janukoviča "kraljem uglja" i naveo da predsednikov sin tog goriva prodaje "svakog meseca za milione dolara" preko firme "potpuno diskretno" smeštene u Ženevi.
XS
SM
MD
LG