Dostupni linkovi

Kapriles: Duhovna borba protiv vlasti u VenecueliKandidat opozicije u Venecueli Enrike Kapriles izjavio je danas da će voditi "duhovnu borbu" protiv "državne vlasti" u kampanji za predsedničke izbore zakazane za 14. april.

Protivkandidat Kaprilesa je Nikolas Maduro, koji je kao potpredsednik na čelu države nasledio Uga Čavesa, koji je umro 5. marta.

"Treba se pozvati na veru građana Venecuele... zato što smo suočeni sa zloupotrebom vlasti koja se ogleda kroz kršenja zakona, ucene, strah, korišćenje državnog medijskog aparata u zastrašivanju suparnika", poručio je Kapriles tokom kamapnje na severozapadu Venecuele.

Kapriles optužuje Madura da, zbog toga što nema jasan plan za zemlju, zaoupotrebljava "privrženost" koju građani imaju prema bivšem lideru Čavesu.

Kandidat opozicije ne voli da govori o rezultatima istraživanja, prema kojima bi njegov kandidat osvojio većinu na izborima, ali je doveo u pitanje objektivnost anketa javnog mnjenja.

Na predsedničkim izborima održanim u Venecueli pre šest meseci, Kapriles je poražen u duelu sa Ugom Čavesom, osvojivši podršku 44 odsto birača.
XS
SM
MD
LG