Dostupni linkovi

Država Crna Gora se žali na presudu premijerovom bratu


Crna Gora uložila žalbu na presudu da se Acu Đukanoviću isplati devet miliona evra jer nije poštovan ugovor o kupovini zemljišta u podgoričkom naselju Momišići.

Tu informaciju “Vijestima” je potvrdila portparolka podgoričkog Suda Ivana Becić.

Viši sud treba da odluči da li će prihvatiti prvostepenu presudu, kojom je naloženo da se premijerovom bratu isplati novac na ime izgubljene dobiti, jer su u takozvanoj limenci, na zemljištu koje je on kupio, i dalje šalteri MUP-a, iako je trebalo da se uklone još krajem 2010.

Zamenica zaštinika imovinskih prava države Radomirka Raičević u toku postupka je saopštila da država nema ništa protiv da Đukanoviću, na osnovu njegovog sekundarnog zahteva, isplati milion i po evra za izgubljenju dobit.

Ona je, međutim, rekla da se protivi primarnom zahtevu njegovog punomoćnika Vida Đakonovića, koji je tražio da se Acu Đukanoviću isplati nešto više od devet miliona evra, sa kamatama.

Tada je objasnila da se odluka Suda ne može zasnivati na visini koju utvrđuje nalaz veštaka, jer je on u suprotnosti sa važećim propisima glavnog grada.

Đukanović je u julu prošle godine tužio državu nakon što je vlada odbila da mu isplati obeštećenje zbog neispunjenih obaveza iz ugovora.
XS
SM
MD
LG