Dostupni linkovi

Keri danas ponovo razgovarao sa Karzaijem u KabuluAmerički državni sekretar Džon Keri ponovo se danas u Afganistanu sastao sa predsjednikom te zemlje Hamidom Karzaijem, dan pošto su nastojali da demonstriraju jedinstvo, koje je narušeno Karzaijevim antiameričkim komentarima.

Keri je danas u ambasadi SAD u Kabulu takođe imao niz sastanaka sa učesnicima programa ženskog preduzetništva, koji finansira Amerika i sa liderima civilnog društva, koji igraju ulogu u pripremama Afganistana za parlamentarne izbore 2014. godine.

Američki državni sekretar je u Kabul stigao juče usljed bojazni da Hamid Karzai svojom zapaljivom retorikom podriva napredak u borbi protiv ekstremista u Afganistanu među kojima su i talibani.

Karzai je ovog mjeseca razbjesnio američke zvaničnike optuživši Vašington da praktično u dosluhu sa talibanima čini sve da pokaže kako je Afganistan slab ne bi li se u njemu američke trupe zadržale - iako administracija predsjednika SAD Baraka Obame nastavlja sa planom povlačenja tih trupa do kraja 2014. godine.

Pošto se danas privatno sastao sa Karzaijem, Keri je izjavio da ga je pitao za sporne komentare i dodao da je bio veoma zadovoljan njegovim objašnjenjem. Keri je takođe izjavio da su SAD i Afganistan na istoj strani.
XS
SM
MD
LG