Dostupni linkovi

Musharraf se vratio u Pakistan


Bivši pakistanski predsjednik Pervez Musharraf vratio se u Pakistan nakon više od četiri godine izbjeglištva, unatoč tome što su talibanski pobunjenici zaprijetili da će poslati bombaše samoubojice i snajperiste da ga ubiju.

Musharraf se domogao vlasti u Pakistanu 1999. vojnim udarom, a 2008. je dao ostavku nakon što su njegovi saveznici izgubili izbore a nova vlada zaprijetila da će pokrenuti proces njegova svrgavanja. Godinu dana kasnije, napustio je zemlju.

On se vratio u zemlju nakon gotovo pet godina provedenih u izbjeglištvu u Dubaiju i Londonu, kako bi sudjelovao na parlamentarnim izborima 11. svibnja.

Musharraf je izjavio da nije nervozan, već zabrinut za neke nepoznanice u svezi s terorizmom, ekstremizmom, sudskim procesima i izborima. Za njemački časopis Der Spiegel izjavio je da namjerava Pakistan osloboditi od terorizma.

Musharraf je naljutio Talibane svojedobnom odlukom da se pridruži Amerikancima u ratu protiv islamista nakon napada u Americi 11. rujna 2001. i kasnijim borbama protiv militanata u Pakistanu.
XS
SM
MD
LG